Banki kifejezések magyarázata


Kondíció: A termék igénybevételével járó feltételek
Önrész vagy kezdő befizetés: A hitelfelvevő saját pénzforrásából fizetendő összeg.
THM: (Teljes hiteldíj mutató) Azt az összeget jelenti, amelyet a hitelfelvevőnek a hitelszerződés alapján, a tőkeösszegen felül fizetniük kell.
Finanszírozók: Azon pénzintézetek (Bankok), amelyek a hiányzó összeget a szállítónak kifizetik.
Szállító: Az a gépjármű kereskedő, aki szerződéses kapcsolatban van a bankokkal.
Szükséges dokumentumok, okmányok: Azon hivatalos okmányok, melyeket a bank a hitel elbírálásához bekér a vevőtől, illetve a vásárolni kívánt gépkocsiról.
Futamidő: Az az időszak, amely alatt a vevő visszafizeti a vételár hátralékát, azaz a felvett hitelösszeget a finanszírozó részére.
Hitelbírálati díj: A hitel elbírálásáért fizetett díj.

Finanszírozások devizanemei:

Forint alapú hitel:
A Forint alapú hitel új és használt autó vásárlása, magánszemélyek, egyéni és társas vállalkozások számára egyaránt igénybe vehető, amelyben az ügyfél gépkocsija szolgál fedezetül a finanszírozó számára.

Euro alapú hitel:
Az Euro alapú hitel új és használt autó vásárlására, magánszemélyeknek, egyéni és társas vállalkozások számára egyaránt igénybe vehető, forintban folyósított, Eurohoz kötött kamatozású hitellehetőség, amelyben az ügyfél gépkocsija szolgál fedezetül a finanszírozó számára. Előnye az alacsony induló kamata, ami a futamidő során az Euro kamatláb és Forint-Euro árfolyam változása hatására módosulhat.

Svájci Frank alapú hitel:
A Svájci Frank alapú hitel új és használt autó vásárlására, magánszemélyek, egyéni és társas vállalkozások számára egyaránt igénybe vehető, forintban folyósított, svájci frankhoz kötött kamatozású hitellehetőség, amelyben az ügyfél gépkocsija szolgál fedezetül a finanszírozó számára. A termék előnye a deviza alapú hitelek között is a legalacsonyabb induló kamat, ami a futamidő során a svájci frank kamatláb és a forint-svájci frank árfolyam változása hatására módosulhat.